Meistä

 

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuunnella”]

Kaikki se, mitä olet aina halunnut tietää Nordic Garrisonista, mutta et ole vielä uskaltanut kysyä.

Täältä löydät kaikki tarvitsemasi tiedot järjestöstä 501st Legion: Nordic Garrison.

Otathan meihin yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä, joihin tämä teksti ei vastaa.

Keitä me olemme?ng-logo-150x150-2016

Nordic Garrison on Pohjoismaiden osa maailmanlaajuista järjestöä nimeltään 501st Legion (501. legioona), ja se kattaa Tanskan, Suomen, Norjan ja Ruotsin alueet. 501st Legion on maailman johtava Star Wars -pukuorganisaatio, johon kuuluu yli 8700 jäsentä yli 40:ssä maassa. Olemme kaikki Star Wars-faneja, ja olemme rakentaneet omat todella tarkat pukumme itse. Pukumme kuvaavat nimenomaan Star Wars –universumin pahishahmoja, ja tästä juontaakin juurensa legioonan motto: ”Bad guys doing good”, pahikset hyvällä asialla.

Mitä me teemme?

Osallistumme erilaisiin yleisötapahtumiin kuten messuihin tai yritystilaisuuksiin, tuomme eloa tuotelanseerauksiin, käymme vierailuilla sairaaloissa, toimimme vetonaulana syntymäpäivillä tai muuten vain piristämme ihmisten päivää tempauksillamme. Autamme ja kannustamme uusia jäseniä saamaan valmisteilla olevat pukunsa valmiiksi pitämällä puvunrakentelutilaisuuksia (armour party) aina silloin tällöin. Järjestämme netissä tapaamisia, joissa jokainen voi jutella ja pitää hauskaa, kuten myös sosiaalisia tapahtumia kasvokkain.

Keskeisin juttu meille on se, että Nordic Garrisonin jäsenenä olo olisi kaikille hauskaa.

Miksi teemme tätä?

Maailmassa on paljon yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka nettoavat itselleen paljon rahaa osallistumalla tapahtumiin Star Wars hahmoina, mutta me emme ole niiden joukossa. Kukaan meistä ei tee tätä työnä, vaan tämä on kaikille jäsenillemme muun työelämän ulkopuoleinen harrastus. Yksikään jäsenistämme ei näin ollen ansaitse rahaa tapahtumissa itselleen. Sen sijaan Nordic Garrison pyytää tapahtuman järjestäjältä sopivaa lahjoitussummaa suoraan hyväntekeväisyyteen. Suomessa keikkapalkat tapahtuvat suorina lahjoituksina Unicefin ja Syöpäsäätiön ”oma keräys” -lahjoitustileillemme, asiakkaan valinnan mukaisesti. Kaikkien 501st Legionin ja Nordic Garrisonin jäsenmaiden hyväntekeväisyyslahjoituskohteet keskittyvät nimenomaan lasten hyvinvointiin.

Suomessa siis kaikki saamamme raha lahjoitetaan lyhentämättömänä suoraan hyväntekeväisyyteen, 100%:sti.

Harrastuksemme vaatii jokaiselta jäseneltä henkilökohtaisia investointeja. Halvimmillaan hahmopuvun voi saada muutamalla sadalla eurolla, kun taas kalleimmat puvut liikkuvat useissa tuhansissa. Kaikki riippuu hahmovalinnasta. Matkakustannuksia voi syntyä keikoille mentäessä, varsinkin jos innostuu lähtemään isoihin tapahtumiin ulkomaille asti. Rahaa syö kenties myös kiinnostus päivittää omaa hyväksyttyä pukua aina vain hieman tarkemmaksi ja tarkemmaksi, mikä voi olla loputon prosessi. Puhumattakaan halusta alkaa rakentamaan seuraavaa pukua, ja sitä seuraavaa…

Kaikki rahanmeno ja vaivannäkö maksavat kuitenkin itsensä moninkertaisena takaisin. Olemme saaneet mahdollisuuden olla mukana keräämässä miljoonia dollareita sairaiden ja muita heikommassa asemassa olevien lasten hyväksi. Onni on myös nähdä yleisön alati hymyilevät ilmeet meidät nähdessään. Harrastuksena hyväntekeväisyys ja yleisöjen ilahduttaminen: mikä sen mukavampaa!

Miten voin liittyä mukaan troopperina?

Saadaksesi täydet ohjeet 501st Legioniin liittymiseen, klikkaa tästä.

Miten voin liittyä mukaan supporttina eli avustajana?

Ensinnäkin sinun täytyy olla 18 vuotta täyttänyt henkilö. Tämä johtuu siitä, että tapahtumissa käsitellään muiden ihmisten arvotavaroita, pukuja ja omaisuutta. Siltä varalta jos jotain tapahtuisi, supportin on oltava laillisessa vastuussa omista teoistaan.

Jos tunnet jo jonkun Nordic Garrisonin jäsenistä, niin supportiksi tulo on hyvin helppoa. Rekisteröidy foorumillemme ja kirjoita tähän ketjuun pyyntö, että haluat supportiksi. Kerro, kuka olet, ja kuka jäsenistämme vahvistaa hakemuksesi. Kyseisen henkilön täytyy vastata samaan ketjuun vahvistaakseen hakemuksesi. Kun se on tehty, sinulle annetaan pääsy foorumin support-alueelle, ja tämän alueen kautta voit jatkossa ilmoittautua tapahtumiin mukaan.

Jos et tunne ketään Nordic Garrisonista, niin sinun tulee vain löytää sinua lähellä oleva tapahtuma ja tulla tervehtimään meitä. Sano, että haluat tulla supportiksi ja kerro jotain itsestäsi jollekulle aktiivisista jäsenistämme. Sen jälkeen rekisteröidy foorumille ja pyydä support-oikeuksia täällä. Jos annoit itsestäsi hyvän vaikutelman, niin joku kyllä vahvistaa hakemuksesi.

Miten voin pyytää esiintymistä?

On olemassa useita tapoja tilata Nordic Garrisonin Star Wars -hahmoja keikalle:

501st.comin kautta: klikkaa tästä ja täytä tiedot tapahtumasta. Legioonan ylin johto toimittaa tilauksesi Nordic Garrisonin komentotiimille, joka puolestaan siirtää sen sopivalle jäsenelle. Tämä on kaikkein virallisin tapa, mutta myös aikaavievä.

Nordic Garrisonin foorumin kautta: Luo tili foorumillamme ja kirjoita sinne viesti, missä esittelet itsesi ja kerrot meille hieman tapahtumastasi. Keskustelemme sen jälkeen kanssasi ja katsomme, mitä voimme tehdä tapahtuman suhteen. Tämä yhteydenottotapa on nopeampi, mutta vaatii sen, että oikea henkilö lukee viestisi.

Ota yhteyttä paikalliseen maavastaavaan (Country Representative): Jokaisella Nordic Garrisonin jäsenmaalla on nimetty edustajansa, maavastaava. Heidän tehtävänään on olla auttavana välikätenä sille, että saisit tapahtumaasi toiveittesi mukaisen hahmoedustuksen. Voit käyttää yhteydenottolomaketta ottaaksesi yhteyttä maavastaavaan. Tämä on ensisijainen menetelmä, koska sen kautta pääset nopeiten suoraan yhteyteen juuri oikeiden henkilöiden kanssa.