Om oss

flag-norway

[responsivevoice_button voice=”Norwegian Female” buttontext=”Lytte”]

Alt du vil vite om Nordic Garrison, men er redd for å spørre om.

aboutus

Her finner du all informasjonen du trenger om 501st Legion, Nordic Garrison.

Hvis du har spørsmål som ikke er besvart her, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

ng-logo-150x150-2016Hvem er vi?

Nordic Garrison er den skandinaviske delen av den verdensomspennende organisasjonen 501st Legion. Nordic Garrison dekker Danmark, Finland, Norge og Sverige. 501st Legion er en Star Wars kostyme klubb med over 6500 medlemmer, i mer enn 40 land. Vi er alle Star Wars fans og har bygget våre egne kostymer, eksakt som karakterene fra den mørke siden man finner i Star Wars. Vi kaller oss troopere.

Hva gjør vi?

Vi deltar på messer, bringer liv til produktlanseringer, besøker sykehus, lyser opp bursdager eller gjør spesielle dager enda mere minnerike. Vi arrangerer “armour parties” hvor vi hjelper personer som vil bli medlemmer med å bygge rustning, vi treffes online og har andre sosiale sammenkomster.
Det viktigste for oss er at Nordic Garrison skal handle om å ha det gøy.

Hvorfor gjør vi det?

Det er en del selskap og privat personer rundt om som tjener penger på å delta på ting utkledd som Star Wars karakterer, gjør ikke vi det. Ingen av våre medlemmer tjener penger på det vi gjør. Vi ber istedet organsiastørene for ting vi er med på om lov til å samle inn penger, ved å ha en fotovegg hvor publikum får tatt bilde med oss, og får med seg bildet i en folder hjem. Av pengene vi tar for bildene går 90 % til et veldedig formål med fokus på barn, vi har mange forskjellige veldedige formål vi gir til. De siste 10 % går til fotopapir og lignende. Vi kan også be organisatørene om en donasjon til et veldedig formål på våre vegne.

Dette er ikke en billig hobby. Et komplett kostyme kan koste fra 3000 kroner og opp, prisen kommer an på karakteren du vil være. I tillegg kommer kostnadene ved å reise til messer og lignende. Og oppgraderinger på kostymet, for å gjøre det ennå litt nærmere det man ser i filmene. Også kostyme nummer to. Og tre…

Selv om det koster å bygge kostymene, er det verdt det. Man er med på å samle inn millioner av kroner på verdensbasis, for syke og vanskelig stilte barn. Smilet på publikums ansikt og deres reaksjon når de ser oss bringer ofte en tåre i øynene våre.

Hvordan blir jeg en trooper?

For informasjon for hvordan man blir medlem av 501st Legion, klikk her.

Hvordan kan jeg være med å bidra?

Vi trenger alltid hjelpere uten kostyme. Vi kaller hjelperne våre for supportere. Supporterne gjør alt fra å hjelpe til med å få på oss kostymene og ta bilder på fotostand. Mange av kostymene kan være vanskelig å se ut av, og da er det fint med en supporter som passer på rundt oss.

For å bli en supporter må du være 18 år eller eldre. Det er fordi vi tar i mot penger for bilder og supporterne må være ansvarlig for dette.

Om du kjenner en trooper i Nordic Garrison allerede er det veldig lett. Registrer deg på forumet og post i denne tråden. Fortell oss hvem du er, og hvem som kjenner deg, og går god for deg. Trooperen du kjenner svarer i tråden, og du vil få tilgang til supporter området på forumet. Her får du oversikt over arrangemanger vi skal være med på, og du kan melde deg på.

Om du ikke kjenner noen troopere, finn arrangementer Nordic Garrison skal på og kom innom og si hei. Fortell oss hvem du er og at du vil bli supporter. Der etter registrer du deg på forumet, og ber om tilgang på supportert området her. Trooperne du snakket med på arrangementet kan da gå god for deg, og du får tilgang.

Hvordan kan jeg få troopere til et arrangementet?

Det er mange forskjellige måter:

Via 501st.com: Trykk her og fyll inn detaljer om arrangementet. Det vil da bli sendt videre til et medlem i området arrangementet er, og som vil ta kontakt med deg. Dette er den mest offisielle måten å gjøre det på, men tar lengst tid.

Via Nordic Garrisons forum: Registrer deg og skriv et innlegg om deg og arrangementet. Vi vil da svare deg her.

Kontakt Country Representative for landet arrangementet er i: Hvert land har en representant som har ansvar for å svare på hendvendelser. Bruk kontaktskjemaet for henvendelsen din. Dette er den anbefalte måte å komme i kontakt med oss.