Om oss

 

flag-sweden

[responsivevoice_button voice=”Swedish Female” buttontext=”Lyssna”]

Allt du behöver veta om Nordic Garrison men är för rädd för att fråga.

aboutus

Här hittar du all information du behöver om 501a Legionen Nordic Garrison.

Om du har någon fråga som inte besvaras här så tveka inte att kontakta oss.

ng-logo-150x150-2016Vilka är vi?

Nordic Garrison är den Skandinaviska avdelningen av den internationella 501st Legion och består av Finland, Norge och Sverige. 501st Legionen är världens största förening för Star Wars utklädnad med över 10 000 medlemmar i över 40 länder. Vi är alla Star Wars fans som byggt våra egna mycket utseendetrogna dräkter som porträtterar någon av Star Wars onda gubbar.

Vad gör vi?

Vi medverkar på mässor, skapar liv vid produktlanseringar, besöker sjukhus, livar upp födelsedagskalas eller gör en speciell dag extra minnesvärd. Vi uppmuntrar även nya medlemmar att bygga sina egna dräkter genom att anordna byggträffar, träffas och hjälper varandra online eller träffas i andra sociala aktiviteter.

Det viktigaste för oss är att det ska vara kul att vara en medlem.

Varför gör vi det vi gör?

Medan det finns flertal företag och individer som tjänar mycket pengar på att delta på tillställningar som Star Wars karaktärer så är vi inte bland dessa. Ingen av våra medlemmar tjänar några pengar på deras deltagande. Istället ber vi organisatören att antingen tillåta oss att ha ett fotobås där besökarna kan betala för att bli fotograferad tillsammans med oss och få med sig ett fint fotominne hem eller så ber vi om en donation till en av våra välgörenhetsinsamlingar. Av alla pengar vi får in på ett event så doneras 90% till ett välgörande insamlingsändamål, främst riktade mot barn. Vi har ett antal väletablerade samarbeten med välgörenhetsorganisationer men vi donerar även till speciella ändamål baserat på eventorganisatörens önskemål. De kvarvarande 10% använder vi för att underhålla och förbättra vårt fotobås och tillhörande utrustning.

Detta är ingen billig hobby. En färdig dräkt kan kosta alltifrån 5000 kronor och uppåt beroende på vad det är för karaktär man valt. Sedan tillkommer kostnaden för att ta sig till alla event samt underhåll och uppdateringar av dräkten för att den skall bli än mer realistisk. Ofta blir det en till dräkt, och en till…

Trotts de höga kostnaderna så gör det faktum att vi årligen hjälps åt för att samla in flera miljoner kronor för att hjälpa sjuka och utsatta barn samt att se leenden på folks ansikten när vi träffar dem att det känns värt all möda.

Hur gör jag för att bli medlem?

För fullständiga instruktioner om hur man blir medlem i 501st Legion, klicka här.

Hur gör jag för att bli supporter?

För det första så måste du vara minst 18 år. Detta är viktigt eftersom vi hanterar stora summor av andra människors pengar och alla som deltar i detta måste kunna hållas ansvarig för deras egna agerande.

Om du redan känner en medlem i Nordic Garrison så är det väldigt enkelt. Registrera dig på vårt forum och skriv en post i denna tråd. Berätta vem du är och vem som kommer stödja dig i din ansökan om att bli supporter. Denna medlem kommer sedan bekräfta din ansökan och deras stöd till dig. När det är gjort kommer du få tillgång till vår supporteravdelning på forumet där du kan skriva upp dig som supporter på våra events.

Om du inte redan känner någon i Nordic Garrison så gör du enklast i att komma på ett av våra event och säg hej till oss på plats. Säg att du är intresserad av att bli supporter för oss och berätta om dig själv för någon trooper på plats. Efter detta återkommer du till forumet ber du om supporteraccess här. Om du gjort ett gott intryck när du besökte oss så kommer någon att stödja din ansökan till supporter.

Hur kan jag få er till mitt event?

Det finns flera olika sätt att göra detta:

Via 501st.com: Klicka här och fyll i uppgifterna om ditt event. Legionsledningen kommer vidareförmedla din förfrågan till Nordic Garrisons ledning som i sin tur kommer delegera vidare till den mest passande medlemmen. Detta är den mest officiella kanalen men den tar lite tid.

Via Nordic Garrisons forum: Skapa ett konto på vårt forum och skriv ett inlägg där du presenterar dig och berättar om ditt event. Vi kommer diskutera med dig där och se om vi kan lösa det. Detta är snabbare men förutsätter att rätt person läser ditt inlägg.

Kontakta din lokala Country Representative: Varje land i vårt territorium har en utvald representant. Deras jobb är att hjälpa dig få direktkontakt med passande troopers för ditt event. Använd vårt kontaktformulär för att komma i kontakt med oss. Detta är vår föredragna väg eftersom det snabbt får dig i kontakt med rätt personer.